Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Λήψη απόφασης για τρέχοντα θέματα της Κοινότητας Σκάλας που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα!

Απόσπασμα

Από το πρακτικό της με αριθμό  5/2014 συνεδρίασης του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας.

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ:  9/2014                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
                                                                    <Συζήτηση και λήψη απόφασης για τρέχοντα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα>                                           


      Στην Σκάλα και στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, σήμερα την 17η του μήνα Ιουλίου  2014, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 08:30, ήλθε σε συνεδρίαση του συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου προς καθένα από τους συμβούλους και σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων.
      Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 3 μελών ευρέθηκαν  παρόντα  και τα 3 μέλη, ήτοι:
Παρόντες:
1) ΤΡΑΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2) ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
3) ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 

     Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 2ο θέμα  της ημερήσιας διάταξης ανέφερε ότι, θέτω προς συζήτηση διάφορα θέματα που απασχολούν την  Κοινότητά μας  και θα πρέπει να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις.
1) Καθαριότητα, θεωρώ ότι το υπάρχον προσωπικό δεν είναι επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες και δεδομένου ότι η Κοινότητα Σκάλας αποτελείται από αρκετούς  οικισμούς Ρατζακλί, Αλειμματά, Σπαθί, αλλά και  σημεία που λειτουργούν τουριστικές επιχειρήσεις, όπως Παλιά Σκάλα, Γραδού κ.λ.π.
    Επίσης  θεωρείται απαραίτητη η χρήση αυτοκινήτου για τις ανάγκες του συνεργείου καθαριότητας.
    Επί του θέματος αυτού, θέλω να αναφέρω το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εργάτες καθαριότητας Σιμωτά Γεράσιμο και Κουρκουμέλη Παναγή  και οι οποίοι εργάζονται μέχρι τώρα χωρίς να έχουν πληρωθεί και χωρίς να έχουν κάποια σύμβαση με τον Δήμο. Θεωρώ ότι είναι αξιόλογα άτομα και έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ευσυνείδητα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπόψη ότι ο Σιμωτάς Γεράσιμος διέθετε και το φορτηγό του στην υπηρεσία του Δήμου για την μεταφορά βαρέων απορριμμάτων κ.λ.π.. 
    Επίσης, να αναφερθεί ότι οι υπάρχοντες κάδοι της Διαδημοτικής δεν επαρκούν και ειδικά στην παραλιακή ζώνη.
2) Λειτουργία του Κοινοτικού γραφείου. Το υπάρχον γραφείο  παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, δεν υπάρχει άτομο να εξυπηρετεί  τους πολίτες και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία είσοδος και έξοδος δημοσίου ή ιδιωτικού εγγράφου.  Να ζητήσουμε να υπάρχει υπάλληλος για εξυπηρέτηση των  πολιτών και επίσης για τουριστικές πληροφορίες εποχιακά ή έστω  ένας υπάλληλος για όλες τις ανάγκες.
3) Πεζοδρόμηση της κεντρικής λεωφόρου.  Να συνεχιστεί άμεσα το έργο και να τεθεί υπόψη των υπηρεσιών ότι σαν τοπικό συμβούλιο,  δεν πήραμε καμία σχετική απόφαση για διακοπή των εργασιών λόγω τουριστικής περιόδου (Ιούλιο, Αύγουστο).
4) Επανατοποθέτηση των φωτιστικών  στην σκάλα που οδηγεί στην παραλία από την ιδιοκτησία Όμηρου Γρουζή. Η έλλειψη  φωτισμού δεν επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν και αυτό το κομμάτι της παραλιακής ζώνης και δημιουργεί περίεργες καταστάσεις όπως βανδαλισμούς σε περιουσίες κ.λ.π. 
Επίσης, θα πρέπει να επισκευαστεί η εν λόγω σκάλα για την ασφαλή διάβαση των λουομένων προς και από την παραλία και ιδιαίτερα αυτών που έχουν κινητικά προβλήματα ή να καταργηθεί η σκάλα και να γίνει χάραξη διάνοιξης δρόμου.
5) Επέκταση του πεζοδρομίου μέχρι και το νεκροταφείο για την ασφαλή διάβαση των  πεζών.
6) Παραχώρηση του κτιρίου πρώην δημοτικού σχολείου Ρατζακλί. Προτείνεται, σε συνεργασία με το  εκκλησιαστικό συμβούλιο  του  Ι.Ν. Αγ. Γερασίμου Σκάλας, να δοθεί η χρήση του  κτιρίου αυτού για δημιουργία σχολικού μουσείου ή για άλλες χρήσεις της ενορίας.
7)  Καθώς δεν υπάρχει κέντρο στο χωριό θα πρέπει να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε την ιδέα της ενοποίησης του δημοτικού σχολείου-κοινοτικού κτιρίου - εκκλησίας και πλατείας. Συγκεκριμένα, προτείνεται η πεζοδρόμηση του δρόμου που χωρίζει τον χώρο της εκκλησίας με την πλατεία, του δρόμου μπροστά από το δημοτικό σχολείο μέχρι το ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΠΑΡ και του δρόμου παραπλεύρως του κοινοτικού κτιρίου που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου.
Την δημιουργία εσωτερικού περιφερειακού δρόμου από ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΠΑΡ και πίσω από το σχολείο, που ήδη υπάρχει απαιτείται να αγοραστεί το οικόπεδο  απέναντι από την παιδική χαρά ιδιοκτησίας ¨Κάρλενας” και  παράλληλα θα δημιουργηθεί επί πλέον χώρος πάρκινγκ.
8) Συντήρηση ή ανακατασκευή της άρδευσης στην κάτω  πλατεία και τοποθέτηση βρύσης όπως και στην κεντρική πλατεία και στην παιδική χαρά.

Και κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά
Μετά από διαλογική συζήτηση το συμβούλιο αφού έκρινε ότι τα ανωτέρω  αναφερόμενα χρίζουν άμεση αντιμετώπιση.
                                      Ομόφωνα Αποφασίζει
   Ζητάει από τις υπηρεσίες του Δήμου αφού  εξετάσει τα ανωτέρω,  να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις στα αναφερόμενα θέματα και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες όπου χρειάζεται.

   Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό:  9/2014.
Γι αυτό συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως ακολούθως:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    ΤΑ ΜΕΛΗ
                                                                                           (υπογραφές)
Ακριβές Απόσπασμα
Σκάλα, 17/7/2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΤΡΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου