Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Σύγχρονοι Σκλάβοι! του Ελευθέριου-Χαρίλαου Ζαπάντη

Σύγχρονοι Σκλάβοι

« Ξημερώνει αυγή δροσάτη
με το πρώτο της πουλί,
λες και κράζει τον εργάτη
στη φιλόπνοη ζωή »
Γ. Δροσίνης

Ξύπνα να δεις τη δροσάτη αυγή που ξεπροβάλλει, όμοια με αυτή που περιγράφει ο ποιητής. ...

Ξύπνα, αλλά πώς να ξυπνήσεις όταν πνεύμα και κορμί δεν υπακούουν μετά από οχτώ, δέκα, ίσως και περισσότερες ώρες εργασίας;
Ξύπνα κι αναρωτήσου που είναι ο συνάδελφος που χρόνια μοιραζόσασταν την εργασία, που τώρα με την ίδια ή και λιγότερη αμοιβή φέρνεις σε πέρας μόνος;
 Ξύπνα να δεις το λυκαυγές και το λυκόφως που άλλοι  έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να δουν!
Ξύπνα να μυρίσεις τη ρίγανη, τη λεβάντα, τη μυρτιά, την αγράμπελη και το θυμάρι. Μυρίζουν Ελλάδα!
Ξύπνα και μη πέσεις στη παγίδα που σου έχουν στήσει και εγκαταλείψεις τον παράδεισο που λέγεται  Ελλάδα!
 Ξύπνα να χαρείς τη θάλασσα, που μένεις δίπλα της και τόσο σε ζηλεύουνε γι’ αυτό, που την ακριβοπληρώνουν και εσύ ένα καλοκαίρι δεν κατάφερες να τη γευτείς!
Ξύπνα και πες στους φωστήρες που σε κυβερνούν ότι το σπίτι που ήταν του παππού σου, έπειτα του πατέρα σου και τώρα δικό σου, θα αγωνιστείς για να μείνει και θα μείνει στο παιδί σου!
Ξύπνα και ρώτα τους , με ποιο δικαίωμα υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων;
Ξύπνα και βροντοφώναξε σαν νέος Λεωνίδας « Μολών λαβέ ».
Ξύπνα και καλλιέργησε τη γη των προγόνων σου, μήπως προλάβεις κάτι από την καταιγίδα που έρχεται!
 Ξύπνα και πες τους πως δεν μας χρειάζονται τα μεταλλαγμένα προϊόντα του Βορά, μιας κι η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν γεωργική χώρα!
Ξύπνα και πες τους πως ο Ήλιος που ξεπροβάλλει στην Ελλάδα  κάθε μέρα, είναι αρκετός για την ενέργεια όλης της χώρας, ακόμα και για εξαγωγή αυτής!
 Ξύπνα και ρώτα τους, γιατί δεν αξιοποιούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που οι ίδιοι λένε πως υπάρχουν άφθονες στη χώρα μας;
Ξύπνα και δες πως δεν έμεινε δέντρο άκοπο, για να μπορέσει ακόμα ένας Έλληνας έστω για λίγη ώρα να ζεσταθεί, μιας και το πετρέλαιο είναι άπιαστο όνειρο!
Ξύπνα και δες πως οι εισαγόμενες θερμάστρες, οι ξυλόσομπες, ακόμα και τα γκαζοζέ καταπνίγουν την Ελληνική αγορά!
Ξύπνα και εσύ περήφανη Ελληνίδα και σαν νέα Πηνελόπη, Μπουμπουλίνα, σαν απόγονη των μανάδων που έσυραν κάποτε τον χορό του Ζαλόγγου, των γυναικών στη Βόρεια Ήπειρο που κουβαλούσαν στη πλάτη τα πυρομαχικά, σαν μια νέα Λέλα Καραγιάννη, σαν μια νέα Ντολόρες Ιμπάρρουρι, ή αλλιώς Πασιονάρια,  ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!
Ξύπνα και απάντησε στον κύριο «Αγγούρια», καθηγητή της Οξφόρδης, πως η Ελλάδα είχε, έχει και θα συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, σε αντίθεση με το δικό τους που δεν είναι άλλος από τις γκιλοτίνες, τους θαλάμους αερίων, και τον βούρδουλα που αν δεν αντισταθείς Έλληνα νεοσκλάβε, θα πέσει πολύ γρήγορα και στη δική σου πλάτη!
Ξύπνα και πες τους ότι η παιδεία είναι αγαθό για όλους, αλλά σε θέλουν αναλφάβητο Έλληνα νεοσκλάβε, για να σε έχουν του χεριού τους, εύκολη λεία!
Ξύπνα και πες τους πως η υγεία είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει στους πολίτες της και δεν είναι εμπόρευμα!
Ξύπνα και πες τους ότι η μόνη κρίση που υπάρχει αφορά εσένα Έλληνα νεοσκλάβε, που παρόλο τις δύο δουλειές που έχεις και τις άλλες δύο που έχει και η γυναίκα σου αν είναι «τυχερή», δεν τα βγάζεις πέρα!
 Ξύπνα και πες ΝΑΙ στην πατροπαράδοτη φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους Έλληνες, φώναξε όμως ΟΧΙ στην υποτέλεια και στον ραγιαδισμό!
Ξύπνα και πες τους ότι το μόνο που κάνουν νύχτα-μέρα τα φερέφωνα τους είναι να αραδιάζουν ψευδή νέα και μπούρδες, με στόχο να σε φοβίσουν τόσο, ώστε να είσαι Έλληνα νεοσκλάβε, ανίκανος να αντισταθείς!
 Ξύπνα και σαν νέος Οδυσσέας καθάρισε την πατρίδα από τους ντόπιους και ξένους μνηστήρες!
Ξύπνα και πες τους ότι το Σύνταγμα δεν επιδέχεται παρεμβάσεις και αλλαγές στο γόνατο!
 Ξύπνα και πες τους πως δεν χρειαζόμαστε προστάτες, μιας και η προστασία είναι η χειρότερη τυραννία!
Έλληνα νεοσκλάβε, ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…!!!
Ζήσε τη ζωή σου, τίμιος, περήφανος και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!


Ελευθέριος-Χαρίλαος Ζαπάντης
Σκάλα-Κεφαλληνίας


Υ. Γ. Πες τους Έλληνα νεοσκλάβε πως η Νέμεσις καραδοκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου