Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Βρέθηκε το …φάρμακο για την αϋπνία

Είναι φυσικό, φθηνό και αποτελεσματικό λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καναζάουα στην Ιαπωνία. «Φάτε ρύζι» και όνειρα γλυκά.

Κόψατε τον καφέ, αλλά δεν γίνεται τίποτα; Προσπαθείτε να ξυπνάτε νωρίτερα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο; Αν θέλετε να σταματήσετε να μετράτε προβατάκια για να καταφέρετε τελικά να κοιμηθείτε στις 4 τα χαράματα, η λύση είναι μία.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καναζάουα στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τον ύπνο μας. Πραγματοποίησαν μελέτη σε περίπου 2.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι όσοι από αυτούς έτρωγαν περισσότερο ρύζι απολάμβαναν καλύτερα τον ύπνο τους.
Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης και την πιθανή επίδραση του ψωμιού και των noodles στον ύπνο, αλλά δεν εντόπισαν κάποια ισχυρή συσχέτιση.

Ρύζι αντί για προβατάκια

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το ρύζι βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας εξαιτίας του υψηλού γλυκαιμικού του δείκτη, του παράγοντα δηλαδή που δείχνει πόσο γρήγορα διασπώνται οι υδατάνθρακες σε σάκχαρα.
Σε αυτόν τον δείκτη αποδίδουν και τα αποτέλεσμα της έρευνάς τους, καθώς οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ανεβάζουν τα επίπεδα της πρωτεΐνης που ονομάζεται τρυπτοφάνη και την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να συνθέσει τη σεροτονίνη, δηλαδή τον νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου που βοηθά στη χαλάρωση και τον ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου