Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Οριστικό... "αντίο" στο καλοκαίρι απο τις 20 Σεπτεμβρίου - Οι εκτιμήσεις για τον καιρό του φθινοπώρου

Ο Σεπτέμβριος μπήκε με άσχημες καιρικές συνθήκες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και κυρίως στην δυτική, βόρεια και κεντρική χώρα.
Θα κυλίσει μέσα στο πρώτο του δεκαήμερο με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη βόρεια, τη δυτική και κεντρική χώρα. ... 

Όπως αναφέρει το greek-weather.org, όσον αφορά τώρα το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και το πως θα κυλίσει καιρικά.
Διαφαίνεται ο καιρός να κυλάει κάπως καλύτερα από ότι θα κυλίσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, με την θερμοκρασία να παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο κάποιες μπόρες και γενικότερα κάποιες βροχές, φαίνονται στην βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην Μακεδονία και την Θράκη.

Τέλος, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, φαίνεται να μπαίνει με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με αρκετές βροχές και καταιγίδες, σε όλη την χώρα.
Έτσι, ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή που βρισκόμαστε, δηλαδή το φθινόπωρο. Σταδιακά λοιπόν, θα πούμε αντίο στο καλοκαίρι, από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά.

Γενικότερα, ο Σεπτέμβριος θα κυλίσει με φυσιολογικές για την εποχή καιρικές συνθήκες, πέρα από κάποιες καταιγίδες, που θα δίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα σε κάποια τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας, κυρίως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα.
Όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα φθινόπωρο το οποίο θα κυλίσει σε γενικές γραμμές αρκετά ψυχρό κυρίως από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ διαφαίνονται και αρκετά ισχυρές καταιγίδες και βροχές που θα επηρεάσουν την χώρα μας ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Μάλιστα, αρκετά προγνωστικά, δείχνουν πως τα χιόνια θα κατέβουν από τον Οκτώβριο, λογικά προς τα τέλη του μήνα αυτού, αρκετά χαμηλά, ως και σε ημιορεινές περιοχές, με τα βουνά μας να δέχονται τα πρώτα χιόνια αρκετά νωρίς.

Γενικότερα διαφαίνονται πολλές βροχές ιδιαίτερα στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με τους ανέμους που θα έχουν το πάνω χέρι, να είναι οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι.

Μετά από πολλά χρόνια πάντως, φαίνεται πως το φθινόπωρο θα κυλίσει αρκετά πιο ψυχρό, με αρκετές βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Χαρακτηριστικό είναι, πως οι κακοκαιρίες που φαίνονται, θα έχουν ακραίο χαρακτήρα, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχών. Για να δούμε λοιπόν, αν ένα τέτοιο Φθινόπωρο, ψυχρό και βροχερό, προμηνύει και έναν βαρύ χειμώνα με πολλά χιόνια και παγερές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου