Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οργή στους Εμπορο-επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης


ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.  ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς- Ιθάκης, σε ανοιχτή συνεδρίαση που έγινε την Δευτέρα 01-09-2014 στο χώρο του εργατικού κέντρου τις 7:00 το απόγευμα, με την σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων συναδέλφων, όσον αφορά το φορολογικό αποφασίσαμε ότι:
Είναι αναγκαίο οι αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τους  εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους και όλα τα λαϊκά στρώματα , να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι, οι φοροαπαλλαγές και οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. 

ΣΕ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


-Κατάργηση όλων των χαρατσιών

-Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε                    παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο            θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
-Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
-Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
-Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%..
-Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
-Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
-Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
-Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
-Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους.
-Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

-Να πάρουν όλοι οι άνεργοι επίδομα που να τους επιτρέπει να ζήσουν, εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


-Κατάργηση του δημοτικού φόρου που έρχεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
-Η κλίμακα στον ΤΑΠ  να πέσει στο10% από το 35% που είναι σήμερα.
-Να καταργηθεί το τέλος  παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις.
-Η χρέωση της τιμής του νερού να μειωθεί κατά 50%.
  
 Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος 

Μαρκάτος Μιχάλης 
Ο Γεν.Γραμματέας 
Λουκάκης Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου